Nederlands

Interesse in een demo? 

Voer uw email in en dan nemen we contact op.

Onze aanpak, uw oplossing

In de gezondheidzorg werkt PEX life aan de volgende case:

Nieuwe website Amsterdam UMC

Kun je pinnen in Amsterdam UMC? Mag ik bij mijn kind blijven slapen? Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak? Vanaf 24 juli geeft de digitale assistent (chatbot) antwoord op vragen van bezoekers van Amsterdam UMC. Het is hiermee het eerste ziekenhuis in Nederland met een site met de zogenaamde ‘conversationele chatbot-technologie’: een WhatsApp-achtige conversatie.

Met de introductie van de conversationele website geeft een digitale assistent bezoekers meteen antwoord op hun vraag. Het werkt simpel: de bezoeker klikt op een van de zeven knoppen op de homepage of typt zijn of haar vraag in het daarvoor bestemde veld “stel me een vraag”. Vervolgens krijgt de bezoeker daaronder meteen antwoord via de chatbot-technologie. De dialoog die ontstaat is een WhatsApp-achtige conversatie.

Desgewenst krijgt de bezoeker extra informatie aangeboden via linkjes naar dieperliggende pagina’s achter de homepage. Zo neemt de digitale assistent de bezoeker bij de hand, om hem of haar gericht door de verschillende websites van Amsterdam UMC te gidsen.

Met deze verbinding wordt een voorschot genomen op het bouwen van één geïntegreerde website van Amsterdam UMC waarbij AMC.nl en VUMC.nl worden samengevoegd.

Om de digitale assistent op de website optimaal te benutten, is de homepage ontdaan van afleidende inhoud. In beeld verschijnen sec en sober zeven themablokken die bezoekers met gerichte informatievragen kunnen aanklikken. Ook verschijnt onderop het extra veld “stel me een vraag”, waarop de eigen vraag kan worden ingetikt. Door ruim anderhalf jaar analyseren van alle sitebezoeken en de vragen die gesteld werden, blijkt dat met zes blokken ruim 80 procent van alle vragen wordt beantwoord. Met het zevende blok ‘stel uw vraag’ bouwen we de inhoud van de digitale assistent uit om zoveel mogelijk vragen adequaat te kunnen beantwoorden.

MiGuide

MiGuide is een nieuwe e-health toepassing, gericht op diabetes type 2 patiënten en hun huisartspraktijk. Het doel van MiGuide is om diabetespatiënten te begeleiden bij het op een duurzame manier veranderen van hun leefstijl. In de app ontvangen patiënten coaching en adviezen op basis van zijn of haar medische gegevens. MiGuide is uniek, omdat de app gekoppeld is aan het huisartsinformatiesysteem (HIS). Hierdoor is het mogelijk om slimme adviezen te geven en een lange termijn voorspelling te ontwikkelen.

MiGuide is opgericht door ExpertDoc (maker van NHGdoc), TNO en PEX life en krijgt brede ondersteuning van onder andere:

MEER WETEN? www.miguide.nl