Nederlands

Interesse in een demo? 

Voer je e-mail in en dan nemen we contact op.

Over ons

PEX life is in 2014 opgericht met het doel de communicatie met patiënten te verbeteren.

We houden ons bezig met digitale transities in de zorg, met focus op (patiënt) communicatie. PEX life is expert in digitale assistenten in de gezondheidszorg, geeft advies in digitale transities en maakt de diabetes eHealth toepassing MiGuide.

PEX life is aanbieder en licentie houder van het DigitalCX platform voor de gezondheidszorg. Dit is een platform waar slimme digitale assistenten mee gebouwd worden. Het DigitalCX platform wordt gemaakt door CX Company, marktleider in Nederland met internationaal meer dan 80 implementaties.

Over DigitalCX:
DigitalCX is een cloud based SaaS-platform dat wordt gehost op Microsoft Azure. De in het systeem ingebouwde functionaliteiten zijn doordacht, bewezen effectief en komen voort uit jarenlange ervaring. De Application Programming Interface (API) zorgt voor eenvoudige verbindingen met andere softwaresystemen, zodat deze informatie direct kan worden verwerkt en gebruikt.

De volgende processen worden ondersteund;
• Geautomatiseerde gesprekken (spraak en tekst) op alle online kanalen
• Zeer eenvoudig beheer van vragen, dialogen en beslisbomen
• Natural language processing in meer dan 30 talen
• Kennismanagement en vergaande personalisering, zonder dat je hiervoor hoeft te coderen
• Eenvoudig sturen over online, telefoon, livechat, agenda functies etc.
• Eenvoudige gegevensintegratie met andere slimme systemen in de front-end en back-end

Gecertificeerd;
Het platform kent vele klanten met hoge eisen aan het systeem, security privacy. Het platform heeft ISO 27001 en NEN 7510 certificering. Alle benodigde support, SLA’s en documentatie zijn aanwezig.

 

Klantenservice voor bedrijven in de zorg

Bezoekers effectief en efficiënt helpen is uw doelstelling. Hoewel PEX Life ernaar streeft om dit zoveel mogelijk digitaal op te lossen, bieden we ook oplossingen voor live contact – via e-mail, live chat en telefoon.

Ook hier gebruiken onze medewerkers de context van de klant om deze op de best mogelijke manier te helpen. Persoonlijk en doeltreffend, altijd zoekend naar de absolute meerwaarde in de dialoog.

Onze medewerkers zijn hoogopgeleiden die uitvoerig getraind zijn. Hierdoor begrijpen ze uw organisatie en doelstellingen en zijn ze in staat om van grote meerwaarde te zijn voor het contact met uw klanten of patiënten.

Programma management

We bieden interim- en projectmanagement van multidisciplinaire projecten voor digitale interactie met zorgverleners en patiënten. Zit je met een complexe transitie, dan helpen we graag met programma en project management.

Zo hebben we verschillende instellingen geholpen, zoals bijvoorbeeld het Jeroen Bosch Ziekenhuis, AmsterdamUMC en het landelijke programma registratie aan de bron.