Nederlands

Interesse in een demo?

Voer uw email in en dan nemen we contact op.

CX Company

Ons platform DigitalCX heeft zich herhaaldelijk bewezen in de wereld van klantcommunicatie. Nu brengen we die ervaring naar de wereld van zorg en gezondheid.

DigitalCX is inmiddels bij meer dan 80 bedrijven geïmplementeerd. Grote internationale A-merken werken met DigitalCX, en het platform ondersteunt hierdoor klantcontact in meer dan 10 talen.

Het is mogelijk om DigitalCX te integreren met uw bestaande systemen zodat u een volledig overzicht van een gebruiker krijgt wanneer deze contact zoekt. Zo kunt u antwoorden aanpassen op basis van de gebruiker zijn geschiedenis en persoonlijke voorkeuren. Met DigitalCX krijgt iedere gebruiker zo een persoonlijke behandeling die prettig en efficiënt is.

Voor meer informatie over het platform verwijzen wij u graag naar https://www.cxcompany.com/digitalcx/

klanten

Basic Orange

 

Basic Orange specialiseert zich in het ontwikkelen van op maat gemaakte websites, die zich flexibel aanpassen op het gedrag van individuele gebruikers.

Robotics

Social Robots zijn een spannende ontwikkeling in de zorg. Waar robots voorheen uitsluitend opereerden in de industriële industrie, maken ze nu de overstap naar de service-industrie. Hier is de interactie met mensen juist van belang.

De vraag is daarom ook niet of er interactie zal zijn tussen mens en robot. De vraag is hoever de interactie daadwerkelijk zal gaan? Wat tolereren we en wat is normaal?

PEX Life experimenteert ook met robots. Met onze eigen NAO-robot zijn we aan het onderzoeken in hoeverre DigitalCX de interactie tussen mens en robot kan faciliteren. Als dit op een natuurlijke en intuïtieve manier kan, dan zijn de mogelijkheden in de zorg onbegrensd.

Robotics Robotics

Mamakinja

Goede informatie redt levens. Daarom richten we ons op de ontwikkeling van een goede informatiebron die voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen vragen kan stellen: een digitale kliniek.

Het is laagdrempelig en betaalbaar, zodat iedereen er voordeel van heeft. Waar anderen zich richten op medicatie en vaccinatie, richten wij ons op voorlichting. Zo creëren we impact en gaan we Ghanese zwangere vrouwen helpen

Samen met het bedrijf Text To Change zijn we een digitale kliniek voor ontwikkelingslanden aan het ontwikkelen. We maken gebruik van mobiele telefoon, waar iedereen in Ghana tegenwoordig toegang tot heeft. Een virtuele gezondheidscoach kan vervolgens op een interactieve manier informatie over de patiënt verzamelen. Zo krijgt het systeem een duidelijk beeld van het individu en kan het vervolgens persoonlijke en gecontextualiseerde informatie verstrekken.

Met verschillende slimme technieken verkleinen we zo de afstand tussen dokter en patiënt. Betere zorg in ontwikkelingslanden.

  • Het wordt voor een dokter mogelijk om patiënten te monitoren en wanneer nodig kan hij contact opnemen om te adviseren.
  • De virtuele coach maakt het mogelijk om proactief mensen te coachen om er zo voor te zorgen dat ze vitaal en gezond blijven.
  • De kosten van een digitale kliniek zijn erg laag. Een vergelijking met een fysieke kliniek laat al snel een besparing van miljoenen zien.

Neem contact op om meer te leren over dit project.